Cand te apuca poftele musai sa prestezi,nu de alta dar poti sa te imbolnavesti.....Ceva in genul asta am mancat undeva spre Pestera Vartop,in Alba,se numeau placinte pe lespede.Erau prajite pe niste lespezi incinse bine,gustul aproximativ la fel.....
Aluatul: Faina se pune intr-un castron.Separat drojdia cu sare si zahar si diluata cu putina apa calduta de toarna in mijlocul fainii si sa lasa cca 10 min .Apoi se adauga restul de apa calduta si se incorporeaza toata faina,cu putin ulei se framanta un aluat.Nu se framanta prea mult max 8 min.Se lasa la crescut cca 50 min.Cand a crescut se imparte in 6 parti egale si se formeaza niste bile cat pumnul.
Umplutura 1: Cat timp cresta aluatul pregatim umplutura de varza.Se toaca ceapa marunt,la fel si varza.Varza tocata cu 1 lingurita de delikat se freaca.Se pune ceapa la calit,apoi se adauga varza si se lasa la calit pana scade la jumatate.Eu am umplut doar doua placinte cu varza,restul o mananc ca o garnitura la niste carnita.
Umplutura 2: Se rade branza de oaie se amesteca cu crema almette,se poate adauga si ceapa verde sau marar.
Asamblare si prajire: Fiecare bila de aluat s eaplatizeaza se pune umplutura,se strang bine marginile si apoi se intinde cu sucitorul,ata cat s anu aisa umplutura.Se incinge bine o tigaie cu putin ulei,se aseaza placinta se unger cu ulei si pe partea de sus,se lasa sa se rumeneasca pe o parte si se intoarce si pe cealalta.Se pot manca atat calde cat si reci.