Placinte cu cas si marar verde

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 25 Iun 2014 | 11158 vizualizari

 

Asta seara am venit cu o reteta simpla dar foarte buna. Probabil ca, pe multi dintre voi, aceste placinte o sa va duca cu gandul la copilarie, la vacantele petrecute la bunici, unde eram cei mai rasfatati :).

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 550 gr faina
  • 2 linguri iaurt
  • 2 linguri ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 250-300 ml apa calduta
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 350 cas de vaca
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 lingura cascaval ras
  • 4 crengute marar verde
  • sare
  • piper
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinte cu cas si marar verde:

Aluatul:

Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva.

Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia dizolvata si iaurtul.

Le amestecam usor cu mana, apoi punem apa, treptat.

Framantam si cand aluatul devine nelipicios incetam sa mai turnam apa.

La final incorporam uleiul.

Acoperim aluatul, il lasam sa dospeasca intr-un loc cald.

Umplutura:

Framantam casul intr-un bol, apoi adaugam cascavalul si parmezanul.

Condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi adaugam mararul verde, tocat marunt.

Toate acestea le amestecam bine.

Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in noua bile egale.

Presaram faina pe masa de lucru, luam prima bila de aluat si intindem o foaie potrivit de subtire, rotunda.

Punem putina umplutura, mai pe mijloc, apoi venim cu marginile de aluat peste.

Presaram placinta cu putina faina, o mai intindem putin cu sucitorul, dar nu foarte mult sa nu se rupa. La fel procedam si cu celelalte.

Incingem o tigaie antiaderenta si coacem placintele, rand pe rand, pe ambele parti. Intai le coacem pe partea impaturita, apoi pe cealalta.

Le scoatem pe un platou, le lasam putin sa se racoreasca si servim!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinte cu cas si marar verde" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitive saratele cu sunca