Am adus in week-endul trecut niste jumari de la mama soacra si am preparat pentru prima data pogacele.
N-au fost multe asa ca s-au mancat deja toate, de bune ce-au iesit.
Intr-un bol frecam drojdia cu zaharul pana la diluarea acestora, apoi adaugam laptele caldut si putina faina cat sa iasa ca o smantana groasa.
Omogenizam, acoperim si lasam la crescut.
Jumarile le trecem prin masina de tocat si le amestecam cu piper macinat fiecare dupa gust.
Cam
Nd maiaua a crescut, adaugam galbenusul de ou, sare, uleiul si restul de faina. Framantam un aluat pe care il mai lasam cam 10 minute la crescut dupa care il intindem pe masa de lucru cat de subtire putem, apoi pe jumatate din aluat punem jumatate din jumar si intindem bine. Pliem cealalta jumatate de aluat peste si repetam procedeul pamna se termina jumarile.
Dam la rece pentru 15 minute apoi il intindem in foaie de aproximativ 1 cm si decupam rondele pe care le asezam in tava tapetata cu hartie.
Batem albusul de ou si ungem rondelele, iar deasupra presaram chimen.
Dam la cuptor pentru 25 minute la 180-200 grade.
Spor si pofta buna!
1
Ies foarte bune daca in aluat se pun 2-3 linguri de untura rece