Pogacele cu jumari

de lia maria in Aperitive / Garnituri, 25 Feb 2011 | 5507 vizualizari

 

Delicioase pentru mic dejun ori cina, impreuna cu un pahar de lapte, sau rontaite simple ca si gustare…

 

INGREDIENTE

  • Aluat  
  • 250ml lapte
  • 1 ou (batut putin cu furculita)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri untura topita
  • 600g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  •   Umplutura  
  • 300g pasta de jumari
  • 1 lingurita chimion, macinat grosier
  • 1 ou pentru uns

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

Am pus ingredientele in masina de paine in ordinea enumerata mai sus si am setat-o pe programul de framantat si dospit.

Intre timp, am amestecat pasta de jumari( cumparata din comert)cu  lingurita de chimion si am impartit amestecul in trei. Separat intr-un bol, am batut oul pentru uns deasupra.

Cand aluatul a fost gata, l-am intins pe planseta infainata, am intins peste el o parte din jumari, l-am inpachetat si l-am dat la frigider, pentru 1h. Am repetat operatiunea inca de doua ori. La final, am decupat cu un pahar rondele de aluat  le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Cu o pensula, am uns rondelele cu ou, am presarat putin chimion si le-am copt cam 20’, la foc mediu.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scrambled eggs