Pogacele cu jumari

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 16 Noi 2011 | 20961 vizualizari

 

Inca o varianta a pogacelelor cu jumari. Trebuie sa golim frigiderul de "porcarii!", deoarece a inceput postul de craciun!!!

 

INGREDIENTE

  • Ouă 2 buc.
  • Lapte 500 ml.
  • Jumări de porc 400 gr.
  • Faina 750 gr.
  • Untură de porc 200 gr.
  • Drojdie de bere 50 gr.
  • Zahăr 25 gr.
  • Chimen 20 gr.
  • Sare 20 gr.
  • Piper 2 gr.  
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pogacele cu jumari:

Drojdia se dizolvă în puţin lapte, zahăr şi făină şi se lasă să crească. Se adaugă apoi restul de lapte şi făină, se frământă pane devine un aluat elastic şi se lasă la dospit o oră. Jumările se dau prin maşina de tocat carne, apoi se amestecă cu untură, sare şi piper. Peste coca întinsă cu sucitorul pe o planşetă se aşterne un strat din amestecul de jumări, după care se împătureşte, şi se răsuceşte de 3-4 ori. După aceea, se întinde din nou o foaie cu grosimea de cca. 1 cm. din care se decupează, cun un pahar sau o formă, bucăţi peste care se presară chimen şi se ung cu ou.

Se aşează în tăvi şi se coc la foc potrivit.

 

TIPS-URI

1

Coca se poate prepara în masina de pâine la programul de aluat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pogacele cu jumari" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute