Sufleu de broccoli

de Dana Cristea - pusikmea in Aperitive / Garnituri, 5 Feb 2012 | 12942 vizualizari

 

Imi place atat de mult acest sufleu, incat l-as face mereu, insa ai mei baieti nici nu vor sa-l vada :(
Ceea ce nu stiu ei despre broccoli este ca acesta are proprietati anti-cancerigene, este bogat in nutrienti si minerale, precum potasiu, magneziu si fier si ajuta atat sistemul imunitar, cat si pe cel reproducator.
Sper sa reusesc in viitorul apropiat sa inteleaga cat este de benefic organismului.
Sursa aici

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata brocoli
  • 5 oua
  • 3 linguri de faina
  • 3-4 linguri de smantana
  • sare
  • piper alb
  • 150 g cascaval ras


Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufleu de broccoli:

Spalam brocoli sub jet de apa rece, dupa care il sefacem in buchetele mici si-l punem la fiert in apa cu sare cca.3-4 minute.

Il scoatem intr-o strecuratoare si-l lasam sa seracoreasca si sa se scurga.

Intre timp separam ouale.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Galbenusurile le amestecam cu faina, cascavalul ras si smantana si broccoli pe care l-am pasat usor cu furculita.

Peste aceasta compozitie adaugam albusurile batute spuma si amestecam de sus in jos cu o lingura de lemn.


Condimentam cu sare si piepr dupa gust.

Ungem o tava termorezistenta cu putin ulei de masline sau cu unt si turnam compozitia in ea.

Dam la cuptorul preincalzit 20-25 de minute, pana cand capata o culoare aurie si incepe sa se crape la suprafata.

Se servete cald langa o salata sau cu un sos de smantana.

Pofta buna!!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de broccoli" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de cartofi si conopida