Potcoave

de Valclaudia in Dulciuri, 12 Ian 2014 | 3590 vizualizari

 

usor de facut dar foarte gustoase!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 350 gr. unt foarte gras
  • 200 gr. zahar pudra
  • 1 lingura rasa praf de portocala confiata
  • 2 oua
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • 4-5 linguri de lapte caldut
  • 2 linguri de cacao
  • putina sare
  • faina cat cuprinde (cca 600 gr)

Pentru decor:

  • 150 gr. ciocolata amaruie
  • 30-40ml frisca vegetala lichida
  • nuca de cocos
  • bombonele colorate din zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Potcoave:

Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cateva minute cuun varf de cutit de sare, zaharul pudra, praful de portocala confiata si praful de cacao.

Adaugam pe rand ouale si continuam sa mixam.

Stingem bicarbonatul in laptele caldut si il adaugam peste restul ingredientelor deja mixate cateva minute bune.

Renuntam la mixer, adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat nelipicios (gras, datorita untului din compozitie).

Punem hartie de copt in tava si preincalzim cuptorul.

Rupem bucatele din aluat, formam potcoavele dupa marimea dorita si le aliniem frumos in tava, lasand ceva sparii intre ele pentru ca vor creste in timpul coacerii.

Dam tava la copt 15min. la temp. de 170 grade.

Le lasam la racit.

(Eu am pudrat o parte din ele si cu zahar pudra sa le servim imediat pentru ca urma sa le decorez abia a doua zi cu glazura si bombonele)

Ciocolata se topeste intr-o craticioara in frisca lichida.

Dam vasul deoparte, lasam sa se racoreasca glazura si decoram cu ea potcoavele dupa bunul plac.

Ka final presaram bombonele colorate si nuca de cocos.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

A doua zi sunt mult mai bune, dispare gustul de bicarbonat si devin foarte fragede

Daca ti-a placut reteta noastra "Potcoave" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

12.01.2014, 21:58

bune bune

_Alina_ 1

13.01.2014, 10:43

simona72 1

13.01.2014, 11:18

Ce bune si faine ti-au iesit!! De migaleala nu mai zic...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]