Prajitura aromata cu branza si cacao

de Rocsi in Prajituri, 7 Noi 2012 | 9999 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 1 cana si 1/2 apa minerala
  • 300 gr unt
  • 1 cana si 1/2 zahar
  • 3 cani si 3/4 faina
  • 3 linguri cacao
  • coaja rasa de portocala
  • 5 linguri lichior de ciocolata
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 15 gr praf de copt
  • Umplutura:
  • 1 kg si 200 gr branza da vaci dulce si cremoasa
  • 6 oua
  • 1 cana si 1/2 zahar
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 linguri faina
  • 1 esenta rom
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura aromata cu branza si cacao:

Blatul:

Intr-un bol punem untul taiat cubulete. Il asezam pe un vas cu apa fierbinte si il lasam sa se topesca, apoi il dam deoparte sa se racoreasca. Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul. Punem untul topit si rece, apoi apa minerala. Adaugam zaharul pudra cu pastai de vanilie, coaja rasa de portocala, praful de copt si lichiorul de cafea. Incepem si incorporam faina in ploaie, iar la final cacaoa. Mixam bine pana ingredientele sunt bine omogenizate.

Umplutura:

Ouale le batem spuma cu zaharul. Peste ele punem branza dulce de vaci si mixam la viteza mica. Adaugam esenta de rom, coaja rasa de portocala, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina. Mixam usor pana obtinem o consistenta cremoasa.

Ungem o tava mare de aragaz cu unt si punem hartie de copt. Turnam jumatate din compozitia de blat si o introducem in cuptorul incins pentru 10 minute. Scoatem tava dupa acest timp, intindem umplutura de branza, iar deasupra punem cealalta jumatate de compozitie de blat. Intindem uniform cu o paleta de silicon si introducem iar tava in cuptor.

Lasam prajitura acolo pana este bine coapta, facem testul cu scobitoarea. Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca. O serviti simpla, pudrata cu zahar sau nuca de cocos.

Sursa de inspiratie

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata cu branza si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza de vaci si afine