Prajitura Boema

de Sim0na in Prajituri, 26 Apr 2013 | 40986 vizualizari

 

Surse:
http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-boema-30906.html;
http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-boema-32095.html;
http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-boema-37217.html;
http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-boema-33793.html

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de faina
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri apa
  • un praf de sare
  • Crema
  • 1 ou
  • 8 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 3 linguri mari cu ness
  • 500 ml frisca lichida indulcita
  • Sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 5 linguri apa
  • Ornat:
  • 400 ml frisca
  • fulgi de ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Boema:

Albusurile le-am batut spuma cu praful de sare. Am adaugat zaharul in ploaie si am mixat pana ce zaharul s-a dizolvat complet. Am adaugat apa si galbenusurile pe rand. Faina am amestecat-o cu faina si am cernut-o, apoi am incorporat-o in compozitia de oua, amestecand usor cu o lingura de jos in sus.

Am pus amestecul intr-o tava (30x20) tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei, si am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc mic, cca 40 minute sau pana trece testul scobitorii.

Intr-o cratita am pus oul, zaharul, ness-ul si untul, si le-am pus pe foc, pe baie de abur, amestecand continuu pana ce zaharul s-a topit. Am lasat crema sa se raceasca, amestecand din cand in cand pentru a nu forma crusta.

Intr-un ibric am caramelizat cele 3 linguri de zahar, pe care l-am stins cu apa rece, lasand pe foc pana zaharul s-a topit si s-a format siropul de caramel. L-am lasat sa se raceasca.

Blatul racit il insiropam cu siropul de zahar ars, apoi punem crema de ness, iar la final frisca batura si fulgii de ciocolata deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Boema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

laura_n 1

27.04.2013, 17:55

ce frumos ti-a iesit

anamaria33 1

28.04.2013, 20:48

arata foarte bine o sa o incerc si eu cit mai curind

nadea68 1

11.07.2013, 20:33

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]