Prajitura Bounty

de madi_marin in Prajituri, 18 Ian 2011 | 19619 vizualizari

 

By Laura Sava ....cu mici modificari.

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 3 oua
  • 125 g margarina
  • 100 g zahar
  • 50 g cacao
  • 8 linguri cu lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 g faina
  • Crema :
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri cu varf cu gris
  • 125 g margarina
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • Glazura :
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 50 g margarina
  • Insiropat :
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri cu zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Bounty:

Se prepara blatul : se mixeaza margarina la temperatura camerei cu zaharul, apoi se adauga pe rand ouale amestecand foarte bine dupa fiecare. Se pun apoi laptele, cacaoa, praful de copt si faina. se omogenizeaza bine. Se pune aluatul in tava 25/35 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace cam 20 minute, dar pentru siguranta se face testul cu scobitoarea. Se da la racit.

Se prepara siropul : se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu lapte si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce s-a dizolvat complet caramelul. Se raceste putin, apoi se toarna peste blat.

Crema : se pun intr-un vas la foc mic zaharul, laptele, margarina , grisul si esenta de vanilie. Cand compozitia s-a ingrosat se adauga nuca de cocos si se amesteca bine, apoi se toarna calduta peste blatul insiropat.

Glazura se prepara topind margarina si ciocolata la baina marie. Se repartizeaza peste crema.

Se da prajitura la rece cam o ora, dupa care se poate portiona. Se decoreaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Bounty" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de napolitana si doua creme