Prajitura Chinezoaica

de mena29 in Dulciuri, 21 Ian 2014 | 14937 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 250 g unt
  • 250 g zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 200 g nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g faina
  • 7 albusuri
  • Ingrediente pentru crema:
  • 7 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 1-2 lingurite extract de vanilie
  • Glazura:
  • 50 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Chinezoaica:

Mixam albusurile pana devin spuma.Separat mixam spumos untul,adaugam zaharul, zaharul vanilat si mixam in continuare.Amestecam faina cernuta cu praful de copt,cacaua si nuca. Incorporam amestecul de ingrediente uscate in crema de unt iar la sfarsit adaugam spuma de ou. Amestecam usor dupa care turnam compozitia intr-o tava de 25/35 cm tapetata cu hartie de copt.

Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180 grade,pentru 25-30 minute.Intre timp pregatim crema. Mixam galbenusurile spumos cu zaharul si cu extractul de vanilie.Scoatem tava cu blatul din cuptor,acoperim cu crema de galbenus cu zahar si mai dam pentru 10 minute la cuptor. Ciocolata rupta bucati o amestecam cu frisca intr-un vas si punem pe baie de abur pana cand capata o consistenta smantanoasa.Turnam glazura pe prajitura rece.Portionam prajitura si o servim langa o cafea buna.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Chinezoaica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]