Prăjitura cu blat de bezea și piscoturi

de Bunica in Prajituri, 13 Feb 2016 | 8802 vizualizari

 

A adus draga de Merișor la bengalion o prăjitură bunăăăăăăăă da bună nu glumă!Și cum nu e un secret că-mi plac blaturile cu nucă ,am hotărât să o execut;)Am modificat reteta pe ici pe colo,dar a ieșit o bunătate. 

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 albușuri
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri nucă măcinată
  • 2 linguri făină
  • o linguriță rasă prfa de copt
  • o linguriță zeamă de lămâie
  • 1 lingură zahăr vanilat
  • +200 g. nucă prăjită
  • Crema
  • 5 gălbenușuri
  • 5 linguri zahăr
  • 5 linguri lapte
  • 400 ml. frișcă lichidă
  • Alte ingrediente necesare:
  • 15 pișcoturi
  • cafea naturală-200 ml.
  • ornamente de ciocolată
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitura cu blat de bezea și piscoturi:

Pregătim o tavă 28/35 cm ,o tapetăm cu hârtie de copt. Peste hârtie punem cele 200 g. nucă tăiată grosier.

Blat:

Albușurile se mixează împreună cu zahărul până se obține o bezea fermă.

Adaugă nuca măcinată,zeama de lămâie,făina și praful de copt.

Amestecă ușor cu o paletă de jos în sus .

Toarnă blatul de bezea peste nuca din tavă și nivelează ușor.

Dă tava la cuptorul încins pentru 30-40 de minute.

Între timp ne ocupăm cafea și cremă.

Pregătim o cafea din 200 ml. apă și 2 lingurițe cafea măcinată.

Lasă cafeaua la răcit.

Crema:

Amestecă gălbenușurile cu zahărul,apoi adaugă laptele până la încorporarea completă.

Pune pe foc la baie de abur.

Când crema are consistența dorită se ia de pe foc și se lasă la răcit.

Mixează frișca până stă pe teluri.

În crema rece adăugă căte o lingură de frișcă până se termină.

Peste blatul de bezea pune jumătate din cremă,un strat de pișcoturi pe care le treci prin cafea,strat de cremă ,iar deasupra ornamente de ciocolată.

 

 

TIPS-URI

1

zahărul vanilat preparat de mine din zahă pudră si păstăi de vanilie

2

piscoturile, doar trecute prin cafea

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitura cu blat de bezea și piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]