Prajitura cu branza si afine

de Lau in Prajituri, 13 Iun 2014 | 5497 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 1 ou
  • 75 g zahar
  • 50 g unt
  • 25 g ulei
  • 1 praf de copt
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • Umplutura
  • 300 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri faina
  • esenta de rom
  • 100 g afine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si afine:

Blat -Intr-un vas amestecam faina cu praful de copt,z aharul si cacao. Facem gaura in mijloc si adaugam untul moale, uleiul, oul batut si incepem sa framantam un aluat omogen si nelipicios (daca mai este nevoie adaugam putina apa rece). Invelim in folie alimentara si dam la rece cca 30 min,

Umplutura - mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam jumatate din cantitatea de zahar si mixam pana devine o spuma lucioasa, galbenusurile le mixam cu restul de zahar, adaugam branza, faina si esenta de rom, mixam pana ce se omogenizeaza. Cu o lingura de lemn incorporam albusurile amestecand cu miscari usoare.

Intr-o tava unsa cu unt adaugam aluatul intins intr-o foaie, adaugam umplutura si afinele, dam la cuptorul incalzit cca 50 min, la foc mic spre mediu (pana trece testul cu scobitoarea)

Lasam sa se raceasca in tava dupa care o scoatem pe un platou.

Se poate pudra cu zahar pudra sau glazura cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec rotund aromat