O prajitura foarte aromata si aspectuasa!
Aluat:
Umplutura:
Bezea:
Aluat:
Mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat
Adauga pe rand cate un galbenus,coaja de lamaie,laptele si bicarbonatul stins.
Adauga faina si framanta un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Pune aluatul intr-o folie si da-l la frigider pentru 1 ora.(20 de minute la congelator)
Umplutura:
Mixeaza branza de vaci cu zaharul si zaharul vanilat.
Adauga pe rand cate un ou si mixeaza bine dupa fiecare.
Adauga cate putin din lemon curd,smantana ,grisul si esenta de rom amestecand usor cu o spatula.
Bezea:
Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare si otetul.
Adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza bine pana devine o bezea tare ,lucioasa si zaharul nu se mai simte deloc.
Asamblare:
Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu unt si hartie de copt.
Intinde aluatul intr-o foaie nici prea groasa nici prea subtire si pune-l in tava.
Pune umplutura si niveleaza bine.
Presara stafidele din loc in loc si baga prajitura la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute.
Scoate prajitura ,pune bezeaua si mai bag-o la cuptor pentru inca 10-15 minute sau pana cand bezeaua capata o culoare usor maronie.
1
Eu nu am pus tot aluatul si mi s-a rumenit putin pe fund insa gustul nu s-a schimbat deloc.