Prajitura cu caise

de Constelatialeu in Dulciuri, 1 Iul 2016 | 6089 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua cu 2 galbenusuri ( 10 oua mici)
  • 8 linguri cu varf de zahar
  • 8 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 1 pliculet vanilie bourbon
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • jumatati de caise
  • samburi de caise
  • zahar brun
  • Pentru pudrat
  • zahar farin vanilat
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu caise:

Mai intai pregati tava cu hartie de copt, tava cu dimensiunile de 24/36 cm.Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare.Galbenusurile cu vanilia bourbon, zeama de lamaie si uleiul le amestecam bine, apoi le incorporam in albusuri.Adaugam faina cernuta si amestecam cu miscari lente de jos in sus.Turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca 10 min, timp in care spalam caisele le stergem si apoi le taiem in doua, spargem samburii si ii curatam de coaja.Scoatem tava din cuptor, asezam jumatatile de caise, in fiecare jumatate punem putin zahar brun si cate-o jumatate de sambure de caisa. Dam din nou tava la cuptor, este gata cand trece testul scobitorii.Scoatem din cuptor sa se raceasca bine, apoi o portionam si o pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu caise