Prajitura cu ciocolata

de Panacris in Prajituri, 1 Aug 2013 | 3797 vizualizari

 

Pentru ca nu sunt fan prăjituri cremoase Amandina M s-a transformat în ciocolatoasa Panacris! A avut un succes demențial, de seară până dimineață s-a evaporat instant! Noroc că am făcut ceva poze aseară;)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • Ouă 6 bucăți,
  • Zahăr tos 200 g,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Apă rece 4 linguri,
  • Ulei de floarea soarelui 4 linguri,
  • Cacao neagră 3 linguri,
  • Făină albă de grâu 8 linguri,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Sare iodată 1 g.

Sirop:

  • Apă cca. 300 ml,
  • Ciocolată cu lapte cca. 300 g,
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata:

Ouăle se bat energic cu zahărul, zahărul vanilinat, apoi se adaugă apa, uleiul și făina, amestecată cu puda de cacao și praful de copt, amestecându-se ușor, ca să se încorporează toate ingredientele. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, apoi se pune la copt, în cuptorul preîncins, ca. 35 de minute la foc mediu. Între timp ciocolata se topește pe Bain Marie cu adaosul de apă.

După ce trece testul scobitorii, prăjitura se scoate, se porționează fierbinte și se însiropează cu siropul de ciocolată. Se ornează cu  ciocolată rasă. Spor la treabă și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema