Prajitura cu ciocolata alba si caise confiate

de Moni_alex in Dulciuri, 15 Noi 2015 | 2845 vizualizari

 

Pandispan cu ciocolata alba insiropat cu sirop acrisor de lamaie, gem de caise si o crema fina de oua si unt

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 6 oua
  • 60 g de zahar tos
  • 50 g unt
  • 90 g ciocolata alba
  • 200 g faina
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 3 oua
  • 250 g unt 82%
  • 200 g zahar
  • extract de vanilie sau baton de vanilie
  • Pentru ornare:
  • 300 g gem de caise
  • 100 g caise confiate
  • 10 g ciocolata alba
  • Siropul:
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 60 g zahar
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata alba si caise confiate:

Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Se adauga zaharul si se bat bine albusurile pana acesta s-a dizolvat si spuma este tare si lucioasa.Untul se topeste pe foc foarte mic si se adauga ciocolata alba, se amesteca pana se topeste si apoi se lasa la racit.

La albusuri se adauga treptat galbenusurile, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Apoi se toarna in compozitie untul topit cu ciocolata si se mixeaza bine iar in final se adauga faina si se amesteca usor cu o paleta sau o lingura de lemn. 

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia si se niveleaza bine.

Pandispanul cu ciocolata alba se coace 25-30 de minute la 180° pana se rumeneste usor si devine auriu.

Pentru insiropat se amesteca zaharul cu sucul de lamaie, se pune pe foc pana se dizolva zaharul si apoi se insiropeaza blatul.

Pentru crema, intr-un castron se bat ouale cu zaharul cu mixerul, se adauga vanilia si se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa usor, ideea e sa nu fiarba rau, sa nu se prinda si sa nu se coaguleze ouale.

Compozitia se lasa la racit si din cand in cand se amesteca bine cu mixerul sau cu telul.

Separat, in alt vas se freaca bine untul pana devine cremos (se foloseste unt cu procent de min 80% grasime pentru a  nu se taia crema). In untul frecat spuma se adauga treptat, lingura cu lingura, crema de oua racita. Dupa fiecare lingurade crema se mixeaza scurt cu mixerul (2-3 secunde)pentru a nu se taia sau se amesteca cu o lingura de lemn.

Pandispanul cu ciocolata alba, racit si insiropat cu siropul de lamaie, se unge cu un strat de gem de caise. 

Peste gem se adauga crema de vanilie cu unt, in strat gros, la temperatura camerei pentru a fi usor de intins.

Deasupra stratului de crema de vanilie cu unt se presara bucatele de caise confiate taiate marunt si deasupra se rade restul de ciocolata alba.

Delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata alba si caise confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (6)

CameliaR 1

15.11.2015, 09:49

Rocsi 1

16.11.2015, 20:41

Servesc si eu!

Moni_alex 1

16.11.2015, 21:02

Te rog! Te invit la o bucatica!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Birchermuesli