Prăjitură cu foi de bezea

de Bunica in Prajituri, 2 Noi 2015 | 15951 vizualizari

 

Cea mai fină prăjitură!

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 6 albușuri
  • 200 g, zahăr
  • 200 g. nucă măcinată
  • 1 lingură făină
  • Crema:
  • 6 gălbenușuri
  • 200 g. zahăr
  • 1 lingură nes
  • 200 g. unt
  • Glazură
  • nucă tăiată grosier
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu foi de bezea:

Pregătește din timp toate ingredientele.

Mixează ouăle cu zahărul o bezea fermă.

Adaugă nuca și făina mestecând ușor de jos în sus.

Ia tava dreptunghiulară a aragazului și tapeteaz-o cu hărtie de copt.

Pune cmpoziția pe hârtie si nivelează ușor cu lama unui cuțit astfel încât bezeaua să fie distribuită în mod egal pe toată suprafața hârtiei.

Dă tava la cuptorul încins la 160 grade pentru 15 minute.

Cât se coace foaia din bezea te ocupi de cremă.

Într-un vas cu fundul dublu sau tuci pune ouăle și zaharul.

Fierbe crema ,mestecând continuu) până se îngroașă.

Când este îngoșată (cănd tragi lingura să rămână o dungă)iei de pe foc.

Adaugă nesul și untul amestecând până la încorporarea lor.

Scoate foaia din cuptor și desfă hârtia căt este caldă.

Împarte foaia în două.

Pune jumătate din cremă pe foaie si nivelează.

Pune deasupra cealaltă jumătate și apasă ușor cu plmele desfăcute să se preseze.

Pune și cealaltă jumătate din cantitatea de cremă peste care presară nuca tăiată grosier.

Se taie a doua zi.

 

TIPS-URI

1

am folosit nes decofeinizat

2

pentru cremă nu am folosit arome

3

am preferat doar aroma nesului

4

Să nu deschizi ușa cuptorului în timpul coacerii

5

eu am prăjit puțin nuca

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu foi de bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Moni_alex 1

05.11.2015, 15:12

delicioasa!

mihasara 1

08.12.2015, 16:43

Suuuuper!

Valclaudia 1

12.12.2015, 21:04

direct la favorite a ajuns

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu jeleu de cola