Prajitura cu foi si gem de capsune (de post)

de _Alina_ in Mancaruri de post, 2 Dec 2014 | 9277 vizualizari

 

Cred ca stiti aceasta prajitura. E clasica prajitura cu 15 linguri de zahar, 15 lg ulei, 15 lg apa, faina cat cuprinde (de regula tot cam 15 lg) si umplutura dupa bunul plac. E super-simpla si grozav de buna.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 600 g faina de grau (30 lg cu varf)
  • 200 g zahar (10 lg cu varf)
  • 200 ml apa calda (15 lg)
  • 60 g ulei de palmier topit (10 lg)
  • 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt zeama lamaie
  • 1 praf sare
  • Umplutura:
  • 500 g gem de capsune/orice gem preferi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si gem de capsune (de post):

1. Preincalzesti cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Amesteci zaharul cu apa calda pana cand se dizolva in mare parte. Adaugi uleiul si amesteca bine.

3. Pui 400 g faina intr-un bol, adaugi sarea, amestecul de la pasul anterior si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si amesteci cu o lingura pana cand obtii un aluat lipicios. Adaugi restul de faina si framanti pana cand aluatul se desprinde de vas.

4. Tapetezi o tava (32x22 cm) cu hartie de copt. 

5. Imparti aluatul in 3 bucati egale, intinzi o foaie de aluat cu grosimea de 0.5 cm, o pui in tava, tai marginile, pui 250 g gem de capsune si il intinzi pe toata suprafata foii, urmatoarea foaie de aluat, restul de gem si ultima foaie de aluat. (Mama intepa cu furculita ultima foaie, insa eu am facut niste forme, iar capetele ramase le-am impletit si le-am pus pe margine)  

6. Introdu in cuptor pentru 30 minute, pe treapta de incalzire superioara si inferioara. 

7. Dupa ce s-a copt scoti din cuptor, lasi sa se raceasca complet apoi o portionezi. 

Enjoy!  

P.S. Este recomandat sa o consumati a doua zi dupa ce ati facut-o deoarece foile devin mai moi. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si gem de capsune (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si foi de cartofi