Prajitura cu frisca si ricotta fara coacere

de raluca95 in Dulciuri, 5 Iun 2015 | 5733 vizualizari

 

Stiti momentul acela cand aflat ca aveti musafiri cu o seara inainte si nu aveti timp sa pregatiti nimic? cam asa mi s-a intamplat mie..

 

INGREDIENTE

  • 400 g biscuiti
  • 180/200 g margarina sau unt
  • 500 ml smantana pentru frisca indulcita
  • 250 g ricotta
  • 50 g fulgi de nuca de cocos
  • 1 lingura de zahar pudra
  • un praf de sare
  • 80 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si ricotta fara coacere:

Mai intai ne ocupam de forma de copt, care trebuie sa fie cu peretii detasabili pe care ii tapetam bine cu folie alimentara (eu am folosit o farfurie pe care am pus doar "peretii" de la tava) . Apoi, intr-un blender, maruntim biscuitii pana au consistenta unui pesmet mare topim untul/margarina si il turnam peste biscuiti si amestecam din nou, pana biscuitii absorb tot.

Punem biscuitii in forma de copt si apasam foarte bine cu un pahar cu fundul plat, astfel incat blatul de biscuiti sa fie uniform si foarte bine legat si dam la frigider. Intr-un bol batem 420 ml de frisca tare si adaugam ricotta, lingura de zahar pudra, cocosul si un praf de sare si omogenizam bine (frisca mea s-a batut foarte bine asa ca nu am mai adaugat intoritor de frisca, daca frisca nu se bate tare puteti sa adaugati un intaritor).

Scoatem tava de la frigider si punem peste compozitia obtinuta, nivelam si dam din nou la frigider pentru 2/3 ore (eu l-am lasat peste noapte).

Cei 80 de ml de smantana de frisca nebatuta ii punem intr-o craticioara cu fundul dublu impreuna cu ciocolata si amestecam pana se omogenizeaza si lasam sa se raceasca la temperatura camerei. Scoatem prajitura, "dam jos peretii" si punem sosul de ciocolata deasupra si putem servim. Pofta buna! :D

TIPS-URI

1

puteti adauga si esenta de vanilie in compozitia de frisca si ricotta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si ricotta fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu clatite si capsuni