Prajitura cu urda

de mena29 in Prajituri, 14 Oct 2010 | 9098 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentu aluat:
  • 150gunt sau margarina;
  • 300g zahar,
  • 3 oua;
  • 250ml lapte;
  • 5linguri de apa;
  • 1 praf de copt;
  • zahar vanilat;
  • 400g faina;
  • coaja rasa de la o lamaie.
  • Pentru umplutura:
  • 500g urda proaspata;
  • 150g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1/2 fiola esenta de vanilie;
  • 3 oua;
  • coaja rasa de la o lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu urda:

Din toate ingredientele pentru aluat, mai putin albusurile pe care le vom mixa bine si le vom folosi mai la urma, se formeaza un aluat  mai moale.Din acest aluat oprim 3 linguri intr-un castronel iar restul il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Urda o amestecam bine cu zaharul,apoi adaugam esenta de vanilie,zaharul vanilat,coaja rasa de la lamaie si albusurile mixate bine.Aceasta umplutura se toarna peste aluatul din tava iar deasupra punem spuma ramasa de la cele trei galbenusuri folosite pentru aluat,amestecata cu cele trei linguri de aluat oprit in castronel.

Se niveleaza frumos si dam tava la cuptor unde vom coace prajitura cca.40-50min.la 180 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu urda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mena29 1

18.10.2010, 08:30

Nadina,sambata a venit Oana acasa si m-am invartit tot in jurul ei

Cris2711 1

18.12.2010, 16:58

mena29 1

26.12.2010, 16:52

Vrei sa-ti fac,hai la mine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu mere - Delicioasa si usor de facut

de oanapl 8

ieri la 20:46

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Felie de lapte – varianta a doua