Zilele trecute am zarit aceasta prajitura DEA, am studiat-o si nu am rezistat tentatiei de a o prepara si eu. Este super delicioasa...:)
Albusurile se bat spuma cu praful de copt si sarea, apoi adaugam zaharul si se mixeaza pana devin ca bezeaua. Galbenusurile se feaca cu uleiul si se amesteca cu albusurile si apoi se adauga faina si cacaoa.Compozitia am turnat-o intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa approx 40 min o scoatem si o lasam sa se raceasca.
Intr-o cratita amestecam zaharul cu ciresele, pana ce acesta se topeste, in jur de 10 min si il lasam sa se raceasca. Gelatina am hiratat-o cu 2 linguri apa, lasam 5-10 min, apoi se dizolva la foc mic. Aceasta se toarna peste cirese si se adauga frisca batuta spuma.
Preparam siropul: apa cu zahar se topesc si se toarna putine esenta de rom.
Intre timp preparam si glazura: rupem ciocolata bucati, adaugam frisca lichida si la foc mic lasam sa se topeasca pana ce compozitia devine omogena.
Intr-o cratita am pus zaharul, l-am topit si am adaugat nuca. Am lasat la racit apoi l-am maruntit.
Blatul l-am insiropat, am turnat crema, apoi glazura, iar la final nuca caramelizata.
Pofta buna!