Prajitura desteapta

de Constelatialeu in Prajituri, 21 Ian 2013 | 81941 vizualizari

 

Recunosc ca am fost suspicioasa cand m-am apucat sa o fac,chiar am zis ca asta doar face pe desteapta si ma pune pe mine sa prapadesc ingredientele.Dar m-am inselat,chiar e desteapta.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 125 g margarina rama
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 5 linguri faina
  • 1/2 l lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura desteapta:

Margarina cu zaharul se topesc pe baie de abur si se lasa la rece. Galbenusurile se freaca cu zaharul vanilat, albusurile se bat spuma tare. Se adauga in galbenusuri margarina (inca calduta), apoi faina, laptele rece si albusurile batute spuma. Se amesteca incet pana devine o compozitie omogena. Se unge o tava mijlocie (daca tava-i mare se dubleaza cantitatile) in care se toarna compozitia. Se da la cuptor cu focul foarte mic, se pune tava pe treapta cea mai de sus a cuptorului si se lasa la cuptor o ora, nu se deschide cuptorul.

Se pudreaza cu zahar cat este calda si se taie rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura desteapta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (26)

Cris2711 1

05.07.2013, 20:53

da la desteapta asta cum ne nu m-am uitat la timpul ei?)

butoiaurora76 1

19.07.2013, 12:33

Foarte buna!

reisnaor_2006 1

07.08.2014, 01:04

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta