Prajitura Fanta

de JulyCris in Prajituri, 13 Ian 2014 | 18567 vizualizari

 

Ce pot sa spun...atat de racoroasa si foarte buna.De Craciun am facut-o,de Revelion,iar. In dublu si triplu exemplar :) ( La cerere...)

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 100 ml ulei
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • Crema
  • 500 gr branza de vaci
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar
  • esenta de vanilie
  • Glazura
  • 850 ml Fanta (eu am folosit de fiecare data suc neacidulat)
  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 5 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Fanta:

Blatul

Galbenusurile se amesteca cu zaharul,se mixeaza foarte putin.Se adauga uleiul cate putin si se mixeaza pana se omogenizeaza.Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.Apoi se incorporeaza foarte incet albusurile batute spuma.Se pune aluatul in tava tapetata cu hartie de copt (35/25cm) si se baga la cuptor. Se coace si se lasa sa se raceasca in tava.

Crema

Untul se freaca cu zaharul pana devine spuma,apoi se adauga branza dulce si esenta de vanilie si se mixeaza bine,pana la omogenizare.Crema se pune peste blatul racit si se da la frigider.

Glazura

Se prepara dupa indicatiile de pe plic,numai ca in loc de lapte se pune suc.Se amesteca sucul cu praful de budinca si zaharul,se pun pe foc si se amesteca pana se ingroasa. Cand este doar putin calduta se adauga peste crema. Se lasa la rece peste noapte.

TIPS-URI

1

In loc de budinca de vanilie si suc de portocale,se poate folosi si budinca de capsuni si suc de capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si pere