Prajitura Katy

de alinutza1983 in Prajituri, 9 Ian 2011 | 20081 vizualizari

 

Si aceasta prajitura imi aminteste de copilarie...nu mai mancasem de mult timp, asa ca i-am cerut caietul mamei cel vechi cu retete si am preluat si eu reteta!

 

INGREDIENTE

  • 0,5 kg faina                              
  • 200 gr margarina                              
  • 3 galbenusuri+1 albus                             
  • 150 gr zahar                             
  • 1 lg amoniac ( stins)                             
  • 1 cana lapte
  • crema:
  • 1/2 cana lapte            
  • 1/2 cana zahar pudra            
  • 2 lg cacao           
  • 1 foaie ( cea mai putin reusita) - se marunteste           
  • 1/2 pachet unt ( margarina)+magiun de prune ( sau alt gem acrisor)
  • glazura 1:
  • 2 albusuri se bat spuma cu 100 gr zahar pudra 
  • glazura 2:
  • 3l zahar pudra+1 lg cacao+1 lg apa calduta+ 2 lg ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Katy:

Mai intai se freaca spuma margarina, ouale si zaharul, apoi adugam laptele caldut si amoniacul, iar la final incorporam faina cernuta; trebuie sa obtinem o bila de aluat omogena, care se va imparti in 3 parti egel, iar acestea se intind cu sucitorul, si pe rand se coc foi pe fundul tavii.

Fiecare foaie se tine cca 10 min la foc mediu, astfel incat sa se rumeneasca putin...trebuie ca foaia sa fie intepata cu furculita, deoarece, altfel, vor rezulta bule de aer.

Dupa ce am copt foile, alegem dintre acestea pe aceea care este mai putin reusita ( este rupta sau arsa), o maruntim la robot sau chiar cu mana, apoi o amestecam cu 1/2 cana lapte caldut, 1/2 zahar pudra, 2 linguri cacao cernuta, gem acrisor dupa gust si 1/2 pachet margarina!

Cu aceasta compozitie umplem celelate 2 foi ramase.

Pentru finisarea prajiturii vom pregati o bezea din albusuri cu zahar, batute bine, bine, pe care o intindem uniform peste prajitura; la final, pentru a obtine aspectul marmorat al prajiturii facem si o glazura de cacao ( frecam 3l zahar pudra+1 lg cacao+1 lg apa calduta+ 2 lg ulei  ) si, aceasta glazura de cacao o intindem cu ajutorul unei furculite peste spuma de bezea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Katy" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu crema de dovleac