Prajitura Metrou

de Dea_Dea in Prajituri, 21 Mar 2013 | 9161 vizualizari

 

Una din preferatele sotului :))

 

INGREDIENTE

  • Blat galben:
  • 3 oua
  • 1 lingura de apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • jumatate de praf de copt
  • Blat negru:
  • 3 oua
  • 1 lingura de apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri de cacao
  • jumatate de praf de copt
  • Crema
  • 300 ml lapte,
  • 5 linguri de faina,
  • 7 linguri de zahar,
  • esenta de vanilie,
  • 200 ml frisca.
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata ,
  • 3-4 linguri de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Metrou:

Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine luciosa ca o bezea. Uleiul se amesteca cu galbenusurile si se adauga la albusuri. Se mixeaza iar la final se adauga faina cu praful de copt.

La blatul negru se procedeaza la fel doar ca la final faina si praful de copt se amesteca si cu cacaoa.

Blaturile se coc in form DE CHEC tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina. Se coc 40-50 minute la foc potrivit (pana trece testul scobitorii)

Crema:

Am amestecat faina cu zaharul , esenta de vanilie, apoi am adaugat laptele treptat si le-am pus la fiert pana s-au ingrosat , amestecand continuu. Cand s-a racit crema am incorporat frisca batuta in ea.

Glazura:

Ciocolata si frisca le-am pus pe foc pana s-au omogenizat.

Se taie checurile in felii de 2 cm si se lipesc alternativ cu crema. Se toarna pe deasupra glazura fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Metrou" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ricotta si ciocolata