Prajitura parfum de trandafir

de artyandra in Prajituri, 13 Sep 2014 | 3481 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • un ou
  • 100 ml lapte cald
  • 100 gr margarina
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri de miere
  • 500 gr faina
  • o lingurita amoniac
  • zeama de lamaie

Pentru crema:

  • o cana de zahar
  • un ou
  • o cana de lapte
  • 3 linguri faina
  • 150 gr margarina
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura parfum de trandafir:

Blatul:

Se amesteca toate ingrdientele, se framanta usor aluatul rezultat si se imparte in doua bucati, aproximativ egale.

Se tapeteaza spatele tavii cu margarina si faina si se intinde o foaie.

Se coc cele patru foi la foc mic, aproximativ 10 minute.

Crema:

Se toarna cana de zahar intr-oi cratita si se lasa pabna se topeste.

Separat, se amesteca oul, laptele si faina si se adauga peste zaharul topit.

Se da compozitia la rece dupa ce se amesteca cu margarina.

Se aseaza o foaie pe un platou si se unge cu crema.

Se continua acest procedeu pana la ultima foaie.

Se orneaza tortul cu crema, iar peste el se pun biscuitii sfarmati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura parfum de trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi si dovleac