Prajitura pe "cocean"

de AlexAndragospd in Prajituri, 11 Dec 2015 | 7724 vizualizari

 

Cu drag, pentru Mos Craciun! (o reteta de la bunica)

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • o cana de untura
  • o cana de apa rece
  • faina cat cuprinde
  • 1 L lapte
  • o cana zahar
  • 150 g unt
  • 5 pachetele de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pe "cocean":

Aluatul - se bat 3 oua foarte bine cu sare , timp de 10 minute. Adaugam o cana de untura si cana de apa rece si frecam bine, apoi adaugam faina cat cuprinde pana ce devine o coca tare pentru a putea fi intinsa. 

Crema - Se pune la fiert laptele cu zaharul. Dupa ce fierbe se adauga 4 oua in lapte mestecand cu un tel foarte repede . Adaugam si untul dar si faina pentru a iesi ca un sos. Dupa ce dam jos de pe foc adaugam si pachetele de vanilie . 

Coca se taie fasii si se ruleaza dupa un bat de cocean sau o forma conica , iar dupa ce se coace se umple cu crema rece si se da prin zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pe "cocean"" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Slimline Barista

- 400 lei
1699.99 lei
1299.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (2)

mihaelar63 1

21.12.2015, 02:14

Ce draguta . Frumoasa reteta cu umplutura ce poate fi facuta la alegere

mihaelar63 1

21.12.2015, 02:18

Bine ai venit Alexandra Poti sa-ti faci cat mai multi prieteni in lista . astfel ei vor vizualiza automat retetele tale pe Wall , iar tu la fel

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
PRAJITURA CU MERE SI GLAZURA-post