Tarta cu mac

de Criss in Prajituri, 30 Oct 2015 | 7828 vizualizari

 

Zilele trecute cautam ceva intr-un dulap unde pastrez tot felul de chestii vechi, amintiri, etc. si am dat peste o revista veche de aproape 20 de ani unde am gasit o multime de retete faine de tot. Prima care mi-a atras atentia a fost acest tort cu mac. Eu am preferat sa-i spun tarta pentru ca in opinia mea nu i se potriveste denumirea de tort. Azi am facut tarta "ajutata" de pitica mea care nu vroia deloc sa doarma si era tare maraita, drept dovada nu mi-a iesit foarte frumoasa, dar pot sa va spun ca daca va place macul, tarta asta e ceva de vis.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat: 
  • 375 g faina
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 100 g zahar pudra
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • Ingrediente umplutura: 
  • 300 ml lapte
  • 200 g mac macinat
  • 100 g migdale macinate
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 50 g zahar pudra
  • 80 g stafide
  • 2 linguri coji de portocale confiate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mac:

Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt si zaharul pudra, se adauga untul rece taiat cubulete, coaja de lamaie si oul si se framanta un aluat elastic si nelipicios care se inveleste in folie si se pune in frigider minim 30 minute. Eu l-am lasat vreo 3 ore ca asa a fost filmul. :D Am facut tarta in reprize, asa cum m-a lasat pitica.


Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga macul macinat , se amesteca si se lasa sa se raceasca. Se adauga apoi praful de budinca, migdalele macinate , stafidele si coaja de portocale.
2/3 din aluat se intind intr-o forma de tort detasabila (26 cm diametru) . Se pune umplutura de mac si restul de aluat se intinde si se taie fasii care se aseaza asemeni unui grilaj. Se unge grilajul cu galbenus de ou si se coace tarta aproximativ 40 minute pana devine aurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rahela Velicu 1

14.03.2016, 21:28

rrsvld 1

24.03.2019, 12:44

La ce temperatură se coace? 180 grade C?

Criss 1

08.04.2019, 08:29

Eu am un aragaz zimplu, fara termometru, deci n-as putea sa spun la ce temperatura se coace. Dar, intotdeauna coc pe treapta a doua, la foc mic.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mac si pere