Chiar este foarte buna si merita tot efortul depus! :)
Am folosit o tava de cuptor normal! Am folosit : Blatul
Glazura de ciocolata alba :
Crema caramel :
Glazura de ciocolata neagra :
BLATUL : Batem albusurile spuma cu un praf de sare , adaugam treptat zaharul pana acesta se topeste si devine spuma lucioasa , adaugam nucile amestecand bine iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt , amestecam bine de jos in sus ; Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt , turnam usor compozitia , nivelam si dam la cuptorul preincalzit la foc mediu aprox 20 de minute!
Glazura de ciocolata alba : Intr-o cratita punem ciocolata pe care am rupt'o cu 4 linguri de ulei si lasam la foc mic amestecand mereu pana aceasta s-a topit!
Crema caramel : Intr-o cratita adaugam 10 linguri de zahar , dam la foc mic , amestecand mereu pana aceasta devine usor maronie ( fara a se arde ) , adaugam untul pe care l-am taiat cubulete si lasam pana se topeste tot zaharul dupa care adaugam galbenusurile pe care le-am frecat cu zaharul ramas , alunele , amestecand mereu pana aceasta se mai ingroasa , luam de pe foc si lasam la racit!
Glazura de ciocolata neagra : Intr-o cratita punem ciocolata neagra pe care am rupt'o bucatele si cele 4 linguri de ulei , dam la foc mic si amestecam pana aceasta se topeste , lasam la racit!
Asamblarea : Indepartam foaia de copt de pe fundul blatului , cand acesta s-a mai racit , luam o paleta de lemn si nivelam ciocolata alba pe tot blatul , dam la frigider pana ciocolata se intareste! Dupa cca 20 de minute scoatem din frigider si nivelam crema caramel peste ciocolata alba , iar la sfarsit cu un cutit cu lama lata nivelam glazura de ciocolata neagra si dam la frigider 60 de minute dupa care se poate taia dupa preferinte!
1
Depinde de marimea tavii , eu am mai facut alte blaturi si mi-au iesit foarte subtiri , de aceea mereu dublez cantitatea!
2
Daca nu va place dulce , puteti sa mai scadeti cantitatea zaharului!