Prajitura trio glazurata

de Valclaudia in Prajituri, 13 Apr 2014 | 11619 vizualizari

 

la multi ani celor ce poarta nume de floare...

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri apa minerala
  • 10 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1 varf de cutit turmeric
  • 1 esenta vanilie
  • 1 esenta de rom
  • 1 lingura (cu varf) pudra de roscove
  • 150 gr. nuca macinata
  • 1/2 plic praf de copt
  • Decor:
  • 150 gr. ciocolata alba topita in 7-8 linguri frisca lichida
  • 100 gr. ciocolata amaruie topita in 3-4 linguri frisca lichida
  • stelute galbene din zahar (bombonele)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura trio glazurata:

Separam albusurile de galbenusuri.

Intai batem albusurile spuma cu praful de sare si 4 linguri de zahar.

Separat mixam galbenusurile cu restul de zahar, praful de copt si pudra turmeric pana isi dubleaza volumul.

Adaugam pe rand apa minerala, apoi incorporam cu grija sa nu se lase albusurile cate 2-3 linguri spuma de albusuri, una de faina (si tot asa pana la incorporarea intregii cantitati).

Amestecul obtinut se imparte in 3 vase. Peste una din parti adaugam esenta de vanilie, peste alta parte adaugam nuca macinata iar in cea de-a treia parte adaugam esenta de rom si pudra de karob (roscove).

Ungem o tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitiile in ordinea preferata.

Dam tava in cuptorul preincalzit la temperatura moderata (175 grade) si coacem blatul pana trece testul scobitorii.

Scoatem tava, lasam blatul la racit (eu l-am lasat vreo trei ore), apoi portionam prajiturelele dupa formele si dimensiunile dorite.

Asezam bucatile de blat pe un platou.

Topim in doua craticioare separate ciocolata alba si cea neagra in cantitatile aferente de frisca lichida, apoi decoram cu glazura in doua culori prajiturelele peste care presaram la final o ploaie de stelute galbene :x

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura trio glazurata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca