Pui copt cu pilaf sârbesc

de madi_marin in Pui, 9 Mar 2013 | 13781 vizualizari

 

Asta am pregătit pentru azi la prânz!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui mic
  • 1 cană de orez
  • condimente pentru carnea de pui
  • piper
  • cimbru
  • 1 ceapă
  • 1 morcov mic
  • 1 ardei gras roşu
  • zarzavat de casa din rosii şi ardei
  • pătrunjel
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui copt cu pilaf sârbesc:

Se porţionează puiul, se spală bucăţile,se şterg şi se ung cu ulei şi condimente.Se pun  într-o tavă cu ulei şi  apă şi se pune totul la cuptor. Când carnea e aproape gata, se scoate pe o tavă tapetetă cu hârtie de copt unsă cu ulei şi se dă din nou la cuptor să se pătrundă bine.

Zeama de la pui se foloseşte la pilaf. Se călesc ceapa şi ardeiul tocate mărunt şi morcovul ras fin în ulei încins, apoi se adaugă orezul spălat şi zeama păstrată. Se mai pune eventual şi apă dacă e nevoie ca să fiarbă bine. Cand e aproape gata se adaugă zarzavatul de casă şi se potriveşte gustul cu sare şi piper, apoi se presară pătrunjel proaspăt tocat.

Se serveşte pilaful cu pui şi salată la alegere (noi am mâncat cu castraveţi la saramura).

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui copt cu pilaf sârbesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

ieri la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frigarui de pui