Pui copt in punga, cu legume

de Sim0na in Pui, 6 Dec 2013 | 5720 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de curte
  • ulei de masline
  • condiment friptura de pui cu miere si mustar de la Kotanyi
  • 1 punga pentru cuptor
  • cartofi noi
  • morcovi baby
  • ciuperci
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui copt in punga, cu legume:

Puiul se alearga prin curte, se prinde, se cheama "cineva" sa-i taie gatul, se opareste cateva secunda in apa fierbinte, se jumule – cu grija sa nu ne oparim, se parleste la flacara, se transeaza. Ei, si aici fiecare face dupa cum se pricepe.. ca mie niciodata nu-mi iese la fel! Da`.. invat dom`le! Ca doar n`am avut gaini la et. 4! :P

Dar sa revenim.. Puiului frumos curatat si spalat in mai multe ape, i-am dat deoparte capul, gatul si ghearele, iar organele i le-am bagam in interior (ca sa nu fie gol! :P). L-am uns cu ulei de masline, l-am "pudrat" cu condimente, apoi l-am bagat in punga. Am intepat punga cu o scobitoare, din loc in loc, in zona in care am legat punga.  Intr-o tava incapatoare (20x30) am pus putina apa, am asezat puiul cu punga cu tot, apoi am bagat tava la cuptor. Amlasat puiul vre-o ora jumatate, intorcandu-l cu grija. Pentru ca intepaturile au fost facute in partea de sus, la intoarcerea puiului, sosul lasat nu a iesit prin gaurele. Cat puiul a stat la cuptor am completat cu apa, doar cat sa fie pe fundul tavii.

Dupa vre-o ora jumatate, am rupt punga si am aruncat-o, iar in sosul ramas am pus legumele si puiul deasupra. Am mai lasat vre-o 30 minute, timp in care puiul s-a rumenit frumos pe ambele parti, iar legumele s-au gatit.

O bunatate!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui copt in punga, cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la punga