Pui cu lamaie si crochete de cartofi

de Oana in Pui, 6 Mar 2012 | 8499 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ciocanele de pui
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • patrunjel verde
  • jumatate de ardei capia 
  • optional ardei iute
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • Pentru crochete:
  • 2 catofi
  • 50 g cascaval ras
  • un ou
  • 2-3 linguri de pesmet
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu lamaie si crochete de cartofi:

Ciocanelele de pui se spala, se ususca cu un servet de hartie si se cresteaza cu cutitul din loc in loc. Se face un amestec din zeama de lamaie, ulei de masline, usturoiul ras pe razatoare, patrunjelul tocat fin si ardeiul taiat cuburi mici. Se toarna amestecul peste carnea de pui, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa 30 min la frigider. Se prajesc ciocanelele in putin ulei, intorcandu-le pe toate partile, apoi se adauga marinata in tigaie si se lasa sa se inabuseasca pana se evapora si ciocanelele se rumenesc frumos. Se pastreaza apoi la cald.

Cartofii se curata, se spala si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari, se aseaza intr-un tifon si se scurg bine de zeama. Se amesteca apoi cu oul batut, cascaval ras, pesmet, sare si piper. Se iau cu lingura gramajoare de cartofi si se prajesc in ulei incins. Se intorc usor pe partea cealalta cu o paleta. Se servesc alaturi de puiul cu lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu lamaie si crochete de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu ghimbir, miere si lamaie