Pui cu legume si sos curry

de Julie in Pui, 31 Aug 2010 | 9620 vizualizari

 

Praful de curry este un amestec format din mai multe condimente. Contine piperuri ,ardei iute, coriandru, curcuma, cuisoare, ghimbir,
chimion, scortisoara, schinduf, sofran. Este foarte mult folosit in bucataria indiana si thailandeza, la nenumarate preparate. Curry poate fi asociat cu carne de porc, pui,vita, peste, fructe de mare sau doar cu legume si se serveste de obicei alaturi de orez. Acest amestec de condimente are efecte benefice asupra sistemului nervos, prevenind pierderea memoriei. Consumat periodic poate imbunatati capacitatea de functionare a creierului si poate preveni aparitia maladiei Alzheimer.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui,
  • 1 vanata,
  • 1 dovlecel,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 1 ardei gras verde,
  • 1 ceapa,
  • 4 rosii,
  • 2 lingurite praf de curry,
  • 100 ml iaurt,
  • 1 lingura zeama de lamaie,
  • sare,
  • piper,
  • boia iute
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume si sos curry:

Pieptul de pui se spala, se dezoseaza si  se taie in bucati mici. Acestea se pun intr-un bol si se toarna peste ele iaurtul amestecat cu sare, piper, zeama de lamaie si curry. Se lasa la rece timp de o ora. Bucatile de pui se scot  din marinata , se rumenesc in ulei incins apoi se scot pe o farfurie.

In aceeasi tigaie , in sosul lasat de carne se pun vanata si dovlecelul taiate  in cuburi,ceapa tocata marunt si ardeiul gras taiat felii. Se calesc 8-10 minute pana se inmoaie. Se adauga rosiile decojite si tocate in cuburi mici,
amestecul de iaurt in care a stat carnea, se asezoneaza cu sare, piper, boia iute si se pun si bucatile de pui.Se acopera tigaia cu un capac si se lasa pe foc pana cand sosul scade.

Se serveste cald,asezat peste orez.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume si sos curry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf sîrbesc la cuptor, în ghiveci de pămînt smălţuit