Pui cu smantana

de dakris in Pui, 9 Feb 2012 | 4517 vizualizari

 

Simplu si bun, o portie de pui cu smantana :).

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui
  • 300 g smantana 
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • ulei
  • piper
  • busuioc
  • cimbru
  • rozmanrin
  • 2 linguri faina
  • marar
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu smantana:

Intr-un castron se pune carnea taiata cubulete, se condimenteaza, se  toarna putin ulei si se lasa cca 30 min sa se aromatizeze. O prajim intr-o tigaie teflonata (in care am adaugat putin ulei) pana se rumeneste un pic.

Se adauga ceapa maruntita si o cescuta de apa incalzita si se acopera cu un capac cateva minute sa se inabuse totul.

Cand ceapa s-a inmuiat se adauga smantana si, dupa cateva minute, turnam si faina dizolvata in apa. Daca este necesar mai punem putina apa in reteta de pui cu smantana .

Dupa ce fierbe cateva minute, se adauga usturoiul pisat. Mai lasam un pic pe foc. La final se adauga mararul.

Puiul cu smantana se serveste cu mamaliguta.

TIPS-URI

1

Cand preparati pui cu smantana puteti renunta la  usturoi si marar, caz in care se simte gustul de smantana mai intens.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu sos de smantana si cascaval