Pui cu smantana si parmezan

de Constelatialeu in Pui, 29 Oct 2020 | 7371 vizualizari

 

Mie cand imi pica pata imi pica si musai sa prestez. Am vazut eu aseara un filmulet cu preparatul asta si cand am vazut parmezan mi s-au aprins beculetele. Imi place parmezanul maxim, as manca fara numar, noroc ca e cam piperat la pret :))))))))))))))......in fine , in seara asta mi-am facut pofta, doar pofta mea, ca nu am aceleasi pofte cu jumatatea mea. Apropo, nu-s prea incantata de pieptul de pui, se stie ca el e mai fad asa, dar daca-l combini cu ''chestii'' iese foarte bun, asa si combinatia asta, a mers la fix.

 

INGREDIENTE

  • 400 g piept pui
  • cca 20-30 ml ulei de floarea soarelui ( in reteta era ulei de masline, mie nu-mi place )
  • 2 catei de usturoi mai mari
  • sare
  • piper multicolor
  • 150 ml smantana de gatit 32% grasime
  • 100 g parmezan ( eu am scapat mai mult, ce sa fac daca-mi place )
  • patrunjel tocat
  • Mamaliga
  • 500 ml apa
  • un praf sare
  • 20 g unt
  • 100 malai
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu smantana si parmezan:

Mamaliga : Apa cu sare si unt se pune la fiert, cand incepe sa fiarba se adauga malaiul si se amesteca continuu pana se ingroasa si malaiul este fiert.

Se taie pieptul de pui in cubulete potrivite.Usturoiul se curata si se taie feliute subtiri. Se aseaza o tigaie pe foc se lasa sa se incinga, se adauga uleiul, pieptul de pui si usturoiul, se amaesteca bine, apoi se presara sare si piper. Se amesteca din cand in cand pana ce incepe pieptul de pui sa se rumeneasca. Cand a inceput pieptul de pui sa se rumeneasca se adauga smantana si parmezanul , se lasa focul mai mic , se amesteca bine si se lasa cateva minute sa fiarba sosul. La final se adauga patrunjelul tocat. Se serveste cu mamaliga. Sa aveti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu smantana si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inimi si pipote de pui in sos de smantana cu usturoi