Pui cu sos de lamaie

de Satisfyyourcravings in Pui, 15 Sep 2017 | 3569 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 pui mare, taiat in 8-10 portii
  • 1 lamaie
  • 1 lingura oregano uscat
  • 300 ml vin alb
  • 3 oua
  • Legume gatite pentru servit( eu am folosit cartofi violet si morcovi)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de lamaie:

Se preincalzeste cuptorul la 210 grade Celsius. 

Se prajeste puiul in ulei, intr-o tava/ tigaie mare, pana cand bucatile devin aurii. Se adauga coaja de lamaie si oregano, apoi vinul, sare si piper si se lasa sa se evapore o parte din lichid. Se adauga apoi 300 de ml de apa fierbite. 

Se transfera tava/ tigaia in cuptor si se gateste 30 de minute sau mai mult, daca bucatile sunt mari. Se verifica fiecare bucata in parte. E posibil la bucatile de piept sa se gateasca primele. Se transfera carnea pe un platou. 

Pentru sos, se transfera lichidul ramas de la pui intr-o cana de masurat. Pentru sos, este nevoie doar de 300 de ml de lichid. 

Intr-un vas, aflat deasupra unui alt vas cu apa fierbinte, la foc mediu (bain- marie), se adauga ouale si sucul de lamaie si se amesteca cu un mixer, pana cand amestecul devine spumos. Apoi, se adauga treptat, lichidul ramas de la pui, cele 300 de ml. 

Se mixeaza pana devine un sos gros, ca o budinca subtire. 

Se adauga sare si piper daca este nevoie.

Se serveste impreuna cu bucatile de pui si legumele gatite. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu lamaie, mustar si miere