Pui Divan

de elucubratiiculinare in Pui, 27 Feb 2018 | 3761 vizualizari

 

Acest fel de mâncare și-a luat denumirea după locul în care a fost inventat Divan Parisienne Restaurant din Chatham Hotel -New York City. Un bucătar-șef pe nume Lagasi a creat acest fel de mâncare pentru un concurs cu care bineînțeles că a și câștigat.

 

INGREDIENTE

  • 450 g broccoli
  • 450 g piept sau mușchiuleț de pui
  • 100 ml supă de pui
  • 100 ml maioneză
  • 50 g brânză cheddar
  • 2-3 linguri unt
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 2-3 linguri pesmet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Divan:

Eu am ales varianta mai dietetică, adică am înlocuit maioneza cu smântână lichidă și brânza cheddar cu cașcaval.

Gătim puiul în ulei de măsline câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Broccoli se desface buchețele și se opărește în apă pentru 5 minute.
Se scoate în apă foarte rece pentru a opri gătirea și a rămâne verde.

Într-o tavă unsă cu unt, aranjăm broccoli.

Deasupra lui punem bucățile de pui.

Amestecăm într-un castron 100 ml supa de pui cu smântâna (maioneza) și turnăm peste pui. Apoi presărăm și cașcavalul ras.

Deasupra presărăm pesmetul amestecat cu unt topit.
Se dă la cuptor pentru 25-30 minute în cuptorul preîncălzit la 180 grade C.
Servim imediat!


Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Divan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

diaconta 1

28.02.2018, 22:33

Ce mult imi place mai ales ca imi place mult broccoli cu pui

diaconta 1

28.02.2018, 22:34

Ce mult imi place mai ales ca imi place mult broccoli cu pui

mihaelar63 1

02.03.2018, 10:04

interesanta reteta . As fi curioasa de textura crocanta data de pesmet . Multumim ca ne-ai prezentat reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]