Pui in sos de cocos si migdale

de Brindusa in Pui, 13 Ian 2011 | 10541 vizualizari

 

Chiar daca mancarea thai sau indiana contine multe condimente, nu este deloc greu sa pregatesti asa ceva. Ca sa-ti fie usor, scoate toate ingredientele si pregateste-le. Apoi pune-le langa tine cand gatesti. Asa o sa fie totul gata in cateva minute.

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri migdale macinate
  • 2 linguri fulgi de nuca de cocos
  • 200 - 250 ml lapte de cocos
  • 1 lingurita cu coriandru praf
  • 1/2 lingurita cu chili praf
  • 2 lingurite usturoi ras pe razatoarea mica (cam 5 catei de usturoi)
  • 2 lingurite ghimbir ras pe razatoarea mica (cam 7 cm de radacina de ghimbir)
  • 500 g piept de pui dezosat si fara piele, taiat bucati mici
  • 2 linguri ulei de porumb
  • 5 pastai de cardamom verde
  • 2 frunze de dafin
  • 2 lingurite cu patrunjel verde tocat
  • sare dupa gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui in sos de cocos si migdale:

Prajeste uscat nuca de cocos si migdalele macinate, pana au o culoare maronie

Pune amestecul intr-un castron. Adauga laptele de cocos, praful de coriandru si chili, ghimbirul si usturoiul. Amesteca bine si lasa deoparte.

Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul. Pune in tigaie carnea, cardamomul si foile de dafin. Stir fry cate 2 minute pe fiecare parte.

Pune in tigaie sosul de cocos, amesteca si lasa sa fiarba incet, acoperit 10- 12 minute sau pana ce carnea e facuta. Daca sosul scade foarte mult adauga putina apa. 

Cu 2 minute inainte ca mancarea sa fie gata, pune coriandrul.
Serveste cu orez basmati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in sos de cocos si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carne de pasare in sos de smantana