Pui umplut cu lamaie

de Sim0na in Pui, 3 Mar 2012 | 3565 vizualizari

 

Multumesc Laurei Adamache ptr inspiratie!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de 1,4 kg
  • 2 lamai
  • 1 pahar vin alb
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • maghiran
  • oregano
  • cimbru
  • busuioc
  • ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu lamaie:

Am pregatit puiul curatandu-l bine, taindu-i varful aripilor. L-am uns cu ulei de masline si prin interior si exterior, presarand sare si piper.

Una dintre lamai am spalat-o bine, am intepat-o cu o tepusa de frigarui si am introdus-o in pui. Copanele le-am prins in pielea, dar ptr ca mi se parea ca nu stau strans, am infipt batul de frigaruie.

Am pregatit un amestec de ulei de masline, vin alb, sucul de la o lamaie si condimentele, si am adaugat peste pui. Untul l-am taiat bucati si l-am pus deasupra puiului.

Am bagat puiul la cuptorul preincalzit la 200 grade, pentru 1 ora jumatate, intorcandu-l din cand in cand. Am marit temperatura la 220 grade si am mai lasat inca o ora.

Am servit puiul cu cartofi prajiti taiati in bucati mari si salata de varza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Laly 1

04.03.2012, 20:15

Ce bun trebuie sa fie

Sim0na 1

05.03.2012, 07:54

Va invit pe toate la masa! Pupici tuturor si multumesc ptr aprecieri!

MotanLaOale 1

05.03.2012, 14:36

bun bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu ciuperci si orez aromat