Am avut patru pulpe si am zis sa nu le fac la fel pe toatele. Foarte bune sunt si acestea.
Pulpele se curata, se spala bine, se usuca cu hartie absorbanta si se taie in doua.
Intr-un castron se amesteca mustarul, zaharul, sarea, piperul, boiaua si uleiul de masline.
Pulpele se dau prin amestecul de mustar si se pun intr-o tava termorezistenta in care am pus uleiul de floarea soarelui.
Se introduce in cuptorul preancalzit pentru 20 minute, intorcand pulpele dupa 10 minute.
Se scoate din cuptor si se toarna vinul.
Se introduce in cuptor pentru 30 minute.
Din cand in cand se intorc pulpele si se stropesc cu zeama din tava.
Se pune usturoiul taiat feliute si se mai tine 5 minute in cuptor, stropind cu zeama din tava.
Se lasa 2-3 minute si se poate servi cu garnitura si muraturi.
Eu l-am mancat cu cus-cus cu leurda.
Pofta Buna!