Pulpe de pui cu sos dulce- picant

de Bunica in Pui, 6 Sep 2014 | 3593 vizualizari

 

In copilarie ,deseori eram fascinata cum de reusea mama sa prepare mai multe feluri de mancare dintr-o pasare! Si iata ca acum cu doua pulpe de pui am reusit sa prepar doua feluri .Nu ca ar fi o mare filozofie.......

 

INGREDIENTE

  • doua pulpe de pui+2 copane de la aripa
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 rosii mari
  • 2 cepe
  • 1 lingura zahar
  • 100 ml. vin alb
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 ardei iute
  • verdeata
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu sos dulce- picant:

Pulpele spalate se pun la fiert spumandu-le bine.Eu le-am taiat in doua ,ca erau prea mari.

Rosiile spalate ,taiate cubulete mici si pun in cratita peste pulpe.

Cand carnea este fiarta ,lasam focul moale,punem usturoiul zdrobit sau feliat,saram si piperam dupa gust.

Ceapa spalata si feliata julien o punem la calit cu o lingura de ulei si o lingura de apa.Cand ceapa a devenit sticloasa adaugam o lingura de zahar si lasam 2-3 min. la caramelizat. Se stropeste cu  vinul alb si fierbem pana se evapora vinul.

Sosul l-am iutit putin cu o jumatate de ardei iute.

Turnam sosul peste carne si lasam la fiert 3 minute.

Presaram patrunjel verde tocat si servim cu drag.

TIPS-URI

1

Ardeiul l-am tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu sos dulce- picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui marinat in iaurt