Pulpe de pui mediteraneene cu ciuperci

de mihaelar63 in Pui, 3 Oct 2011 | 4116 vizualizari

 

Puiul face intodeauna casa buna cu ciupercile .

 

INGREDIENTE

  • 12 pulpe inferioare dezosate 
  • 1 borcan ciuperci
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 rosii
  • sare
  • 1 lingura piper boabe
  •  1 lingurita oregano
  • 100 ml ulei masline
  • 2 linguri otet balsamic
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui mediteraneene cu ciuperci:

Pulpele inferioare dezosate si fara pelite se spala bine si se pun intr-un vas de copt din lut sau daca nu aveti intr-o tava.

Deasupra asezati ciupercile scurse de lichid.

Adaugati ceapa rondele , usturoiul si rosiile in sferturi .

Condimentati cu sare, piper boabe si oregano. Stropiti totul cu ulei de masline si otet balsamic.

Tava se da la cuptor 30 min. acoperita cu folie de aluminiu sau capac .

Se ridica folia si se mai lasa 15 minute la rumenit .

Serviti cu garnitura la alegere , cartof sau orez , merge chiar si cu cus-cus.

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Pulpele inferioare  sunt mai gustoase decat cele superioare la preparatele la cuptor sau la gratar .

2

 Cei care au litiaza urica sau guta trebuie sa manance pui fara piele .

3

 Daca se poate nu folositi prea multe sortimente de condimente deoasebite , mancarea va avea un gust mai distinct .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui mediteraneene cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Clatite brasovene gratinate