Quiche Lorraine

de Dulceatadetrandafiri in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2011 | 5206 vizualizari

 

Sper ca ati petrecut cu totii frumos ziua de 1 Mai, chit ca s-a nimerit oricum intr-o zi nelucratoare. In locul gratarului, am preferat un picnic, cu rontaieli aduse de-acasa. Quiche Lorraine, sandwichuri cu verdeturi si alte mizilicuri, plus voie buna si "zgomotul" naturii de jur imprejur.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 2 portii si o forma cu diametrul de 20 cm:

  • Aluatul:
  • 250 gr faina (si inca putin pentru tapetarea blatului de lucru)
  • o lingurita praf de copt
  • 110 gr unt (si inca putin pentru unsul tavii in caz ca nu este antiaderenta)
  • putina sare
  • 1 galbenus de ou

Umplutura:

  • 150 gr svaiter sau alt cascaval ras
  • 150 gr keizer
  • 3 oua mici
  • 150 gr smantana 
  • piper, nucsoara
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche Lorraine:

Pentru aluat ingredientele trebuie sa fie reci, se framanta repede, cu buricele degetelor, pentru a intra cat mai putin in contact cu caldura mainilor.

Se amesteca faina cu praful de copt apoi cu toate celelalte ingrediente pana se transforma din firimituri intr-un aluat omogen care se pune in folie alimentara si se tine la frigider macar 30 min.

Se intinde un cerc din aluat pe blatul de lucru tapetat cu faina, se ruleaza pe facalet si se deruleaza in forma (eu nu am uns-o fiindca este antiaderenta).

Se inteapa din loc in loc cu furculita si pune la cuptorul incalzit inainte la 180 de grade, pentru 15 min.

Keizerul feliat (se indeparteaza inainte soriciul) se taie cubulete, svaiterul se rade, smantana se amesteca cu ouale si condimentele. Cand aluatul este gata, il scoti din cuptor, pui cascavalul, keizerul, iar deasupra amestecul cu smantana.

Pui la cuptor pentru 35-45 min, tot la 180 de grade. In ultimele 10 min. am acoperit tava cu folie de aluminiu pentru a nu se arde la suprafata. Se serveste fie cald, fie rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu branzeturi si sunca (Quiche)