Racituri

de Alexandra Burz in Porc, 4 Ian 2016 | 4878 vizualizari

 

Un preparat specific sarbatoriilor de iarna, care se prepara in preajma Bobotezei ( cel putin in Ardeal)

 

INGREDIENTE

  • 2 picioruse porc afumate
  • 1 ciolan porc afumat
  • 300 gr sorici
  • 4 plicuri de gelatina pt inchegat
  • 3-4 l apa
  • Foi de dafin
  • Boabe de piper
  • Boia
  • Sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Racituri:

  • Se spala bine carnea si se pune in oala cu foi de dafin, boabe de piper si doua cepe potrivite crepate in 4.
  • Se pune apa pana trece de carne cu 15-20 cm.
  • Se dau la fiert pana cade carnea de pe os.
  • Pe parcurs se adauga sare dupa gust.
  • Cand sunt fierte se strecoara si in lichidul obtinut dizolvam gelatina preparata dupa instructiuni.
  • Impartim carnea in caserole..punem lichid cat sa o acopere si lasam la rece pana a doua zi.
  • Presara deasupra boia dulce sau iute.

TIPS-URI

1

Poti adauga in compozitie morcovi pt un plus de aroma

Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Haladeț (Răcitură lipovenească)