Aceasta reteta de gem de struguri este o reteta fără zahăr rafinat, low carb
Ai nevoie de doar trei ingrediente: struguri, indulcitor si lamaie.
O premieră pentru mine acest gem de struguri.
Nu este usor de facut pentru că trebuie să îndepărtați toate semințele care se ridică la suprafață pe măsură ce gătitul progresează. Rezultatul este insa chiar frumos și foarte gustos - arată ca un gem de cireșe negre. Puteți alege soluția mai rapidă, dar mai puțin gustoasă, de trecere a strugurilor printr-o moară de legume pe o grilă fină pentru a îndepărta cojile și semințele.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/10/gem-de-struguri-fara-zahar-adevarat-low.html
Iata cum se prepara Reteta de gem de struguri:
Clătiți bine și alegeți boabele de struguri.
Zdrobiți boabele de struguri cu mâina sau cu spatele unei linguri strecurătoare.
Puneți-le într-o oala de dulceață la foc mic. Adăugați îndulcitorul și amestecați până se topește complet.
Gatiti apoi la foc potrivit timp de aproximativ 50 minute pana la 1 ora, amestecand des. Indepartați semințele pe măsură ce se ridica la quprafata cu o lingura strecurătoare.
Este destul de lung, fiul meu m-a ajutat, mulțumesc Titi :)
Adăugați lămâia spre final. Verificați gătitul: câteva picături turnate pe o farfurie rece nu trebuie sa se intinda.
Puneti gemul fierbinte in borcane curate si sterilizate.
Inchideti-le, rasturnati-le si acoperiti-le cu o patura. Lasati sa se raceasca o noapte. Pastrati-le in camara.
1
au iesit 4 borcane de 200 gr