Mic dejun, burger sau pachetel - perfecte pentru orice! Reteta de panini - chifle pufoase, pe care trebuie sa incerci macar o data si n-o sa mai vrei apoi alta reteta!
Pentru Reteta de panini - chifle pufoase ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, drojdie, unt, lapte.
Reteta de panini - chifle pufoase
Preparare Reteta de panini - chifle pufoase
Pune drojdia, mierea, 50 ml lapte cald si zaharul intr-un bol, omogenizeaza si lasa timp de 10-15 min la loc cald.
Intr-un bol mare pune faina, adauga sarea, zaharul si amestecul cu drojdie.
Incepe sa pui treptat laptele cald, in care ai pus si untul sa se topeasca, in timp ce amesteci omogenizand.
Rastoarna totul pe blatul de lucru infainat si framanta timp de 10 minute. In functie de tipul fainii si-al puterii ei de absorbtie, e posibil sa fie necesar sa mai adaugi fie putin lapte fie faina, pana cand obtii un aluat elastic, omogen, ferm (dar nu tare), cu consistenta asemanatoare plastelinei.
Pune aluatul in bol, acopera cu un servet curat si lasa pentru 35-40 minute la crescut, la loc cald.
Pregateste o tava mare, tapeteaz-o cu hartie pentru copt.
Imparte aluatul in 10 parti egale (100g fiecare bucata) si formeaza bile pe care le asezi in tava lasand distanta intre ele. Bineinteles ca, daca doresti, le poti face mai mari.
Mai lasa 30 min la crescut, timp in care preincalzesti cuptorul.
Le coci la 200 grade, pentru 20 minute, sau pana cand sunt rumenite frumos.
Fierbinti, le ungi cu unt.
Le servesti apoi dupa bunul plac.
Bune, frumoase și chiar economice sunt si aceste Chifle cu susan
Imediat voi face alta portie de Chifle impletite, pentru că din prima tranșă, patru au fost oferite, primele două chiar fierbinți, abia scoase din cuptor - Zice Rodica
Chifle cu branza si cartofi ati incercat vreodata?