Un adevarat rasfat, era culmea sa nu fie super de bun atat timp cat este ceva nou, nu este chiar o reteta proprie, dar am furat si eu de ici colo si am facut ceva nou.
Se sfarama bicuitii cu mana sau in robotul de bucatarie, se pun intr-un vas inalt si separat topim untul si il amestecam cu cacaoa. Se amesteca untul cu biscuitii si se toarna intr-o forma de tarta cu peretii detasabili, se preseaza bine utilizand o cana, se vor obtine rezultate minunate. Se da forma cu blatul la frigider cam 5 minute .
CREMA DE BRANZA
Punem cutiile de branza in bolul de la mixer si adaugam zaharul brun si zaharul vanilat si incepem sa mixam la viteza medie, apoi adaugam ouale si mixam pana se omogenizeaza ouale. Adaugam si smantana, mai mixam un pic si introducem treptat fulgii de ciocolata si amestecam cu o spatula.
Se scoate blatul din frigider si se da la cuptorul incins la 180 grade cam 5 minute. Scoatem blatul din cuptor si reducem din temperatura la 170 apoi turnam compozitia de crema de branza deasupra blatului, apoi se aseaza intr-o tava mai mare, in care se toarna aproximativ 1 litru de apa care are rolul de a preintampina craparea suprafetei tartei. Se coace cam 30 -40 minute (eu am lasat-o un pic mai mult la cuptor cam 45 minute, depinde de cuptor) nu este necesar ca suprafata prajiturii sa fie rumena ,ci important ca marginile sa fie ferme si la atingerea suprafetei sa aveti senzatia ca atingeti o masa inchegata. Cand este gata stingeti cuptorul lasand usa deschisa ca tarta sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Dupa aceea se da la frigider, pentru cel putin 3 ore. (daca rezistati)
CREMA DE TRUFE
Este simpul ca buna ziua, se incalzeste frisca in care topim trufele apoi amestecam repede pana se formeaza o crema. Adaugam si romul apoi o lasam la racit cateva minute (grija sa nu se intaresca prea mult) e preferibil ca aceasta crema sa fie facuta cam dupa ce tarta s-a racit bine si este la frigider. Deci cum spuneam, cand este inca calda crema de trufe se toarna peste tarta, in forme circulare pana se acopera toata suprafata. Pentru a decora am razuit cu cutitul ciocolata cu migdale pana am obtinut fulgi mai mari si am decorat marginiile tartei .
Cer scuze pt lipsa de foto ,dar am ramas fara baterie la aparat tocmai dupa ce facusem blatul .