Rotite NuSi

de andreea123 in Prajituri, 22 Dec 2011 | 9488 vizualizari

 

Foarte, foarte bune!

 

INGREDIENTE

  • 210g faina
  • 140g unt
  • 85g zahar pudra
  • 2 oua
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri nuca macinata
  • 2 linguri zahar tos
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rotite NuSi:

Se face un aluat din 210g faina, 2 galbenusuri, 85g de zahar pudra, 140g de unt si smantana.

Se intinde o foaie cu o grosime de 5 mm maxim din care se taie cu ajutorul unui pahar mic (diametrul de 3 cm maxim) cercuri. Cu un degetar unele dintre cercuri (doar cele pentru capac) se gauresc in mijloc, apoi se ung cu albus de ou (nebatut) si se tavalesc prin nuca amestecata cu zahar.

Se coc rotitele la 180°C, iar cand sau racit se lipesc cu gem de caise (rotita fara nuca cu rotita gaurita cu nuca).

Pofta buna!

P.s: sunt excelente a doua zi, deoarece patrunde gemul in biscuite si devin mai fragede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rotite NuSi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]